www.lejonhund.com - Rhodesian Ridgeback | www.lejonhund.com - Rhodesian Ridgeback | www.lejonhund.com - Rhodesian Ridgeback
Välkommen
Blogg / Nyheter
Om oss
Våra hundar
  :: Fuji *imp. Sydafrika*
  :: Misti *imp. Finland*
  :: Etna
In memoriam
Valpar
Kontakta oss
Länkar
 Gästbok
 
Besökare: 468867
Unika besk: 301828

 

 

 

 

Karoskloof Edel Impi
* 2008-08-24
Import Sydafrika


Fuji, sommaren 2010

De Leeuwenjagt Kilimanjaro - Karoskloof Mack's Zandili

HD: A/A
ED:  0/0
MH: genomförd

 Bilder          Stamtavla


Vårt nytillskott kommer från Sydafrika och kallas till vardags för Fuji. Hans riktiga namn "Edel Impi" betyder Ädel (afrikaans) Krigare (Zulu).

Fuji har för Skandinavien relativt unika blodslinjer. Hans pappa "Ryno" kommer från gamla Sydafrikanska blodslinjer och är från kennel De Leeuwenjagts sista kull och hans pappa Foldsworth Encore är från kennel Foldsworth sista kull. Kennel de Leeuwenjagt har en berömd oljemålning där Fuji's gammelfarfar Kulima Boojani är avbildad.
Fuji's farmor - Karoskloof Sheba Emily of de Leeuwenjagt är helsyster med den i Sverige välkända Karoskloof Bayezana Naka och farfar till dessa är Globe's Roving Red Regent.

Mamman, den helt ljuvliga Karoskloof Mack's Zandili, som Fuji för övrigt verkar ha fått det mesta utseendet från, har även hon mycket intressanta hundar i sin stamtavla - bland annat hennes far, den mycket vackra Thau Gawie of Nullgai som även han kommer från gamla SA-linjer.
I stamtavlan hittar vi även namn som Rekaylahn Jabulisa of Clachan och Rare Earth's Sunlight Sailor.

Fuji själv är född i en kull om 13 valpar (7+6  där 3+3 var levernosta). En valp hade ridgefel och även kroksvans samt en hade något offset ridge. Resten var helt korrekta.

Fuji är en mycket självsäker hund med en hel del mod. Han är vänlig och älskar våra barn som han låter göra vad som helst med honom. Vi har stora förhoppningar för denna kille :)

Fuji är friröntgad med HD A och ED 0/0, han är godkänd i anlagsklass viltspår och kommer att tävlas aktivt under 2011.

____________________________________________________________

 

Hur det hela började;
I februari 2007 dog min älskade Zoya väldigt plötsligt och jag var naturligtvis helt och hållet inställd på att skaffa en ny hund efter henne. Jag är dock väldigt kräsen av mig och endast det bästa är gott nog. Jag ansåg vid den tidpunkten att det inte fanns något som var intressant för mig i Sverige och surfade som många med mig på olika utländska RR-sidor när jag kom förbi hemsidan tillhörande Karoskloof Rhodesian Ridgebacks i Sydafrika. Arno, som kennelns innehavare heter hade en helt ljuvlig tik, "Zandili",  som jag blev helt kär i. Så perfekt hon var - och hon skulle ha valpar denna vår efter en mycket tilltalande hane - "Ryno".

Glad i hågen kontaktade jag Arno och frågade om jag kunde få köpa en valp av honom. Arno var smickrad och ville kunde visst tänka sig att sälja till mig men det fanns ett problem - ett ganska stort sådant. För att få importera hund från Sydafrika till Sverige var hunden tvungen att sitta i karantän i 4 månader. Inget som varken han eller jag ville utsätta en liten valp för. Ta in via annat EU-land var även det väldigt invecklat där det krävdes vaccinationer och blodprov (d.v.s flera månaders preparation) innan hunden fick komma in i EU-land och efter det var man tvungen att omvaccinera samt vänta 120 dagar för titerprov innan hunden kunde komma till Sverige. Hunden skulle i det läget vara runt året i ålder - inget drömscenario precis....  Arno undrade om jag inte kände någon i Ryssland som kunde ta hunden ett tag för där fanns det inga som helst besvärande regler för import. Jag hade dock redan slagit tanken ur hågen och det slutade med att jag köpte min lilla Misti i Finland istället.

Året efter d.v.s 2008 surfade jag återigen in på Karoskloof hemsida och såg att Arno planerade att repetera kombinationen från året innan. Jag hade ju naturligtvis inte glömt min drömkombination och idén om att en gång få äga en "ur-ridgeback". Nu flög fan i mig och jag mailade Arno och undrade om han kunde tänka sig att sälja valp till mig om jag löste allt det praktiska och visst kunde han det.

Vi har sedan flera år tillbaka goda kontakter i Ryssland då vi bl.a importerade 3 hästar därifrån under -90-talet. Jag tog kontakt med min ryska väninna som bor i st. Petersburg och berättade det hela för henne och undrade om hon kunde tänka sig att ha en hund i cirkus fyra månader runt julen 2008 och framåt? Till min förvåning gick hon med på det och nu startade en karusell som jag sent kommer glömma. Det visade sig kosta en hel del blod, svett, tårar och rena rama pengar!

Jag tog kontakt med en mycket trevlig rysk tjej, Irina,  som sedan tidigare köpt valp av Arno och hon gav mig mycket råd och tips inför import till Ryssland.
Alla ska veta att Ryssland är ett mycket byråkratiskt och komplicerat land så jag var mycket förvånad att de inte hade några som helst regler för import av valpar från bl.a Sydafrika.

För att göra n mycket lång historia kort så föddes valparna i augusti 2008 och efter flera veckors bildskickande och valpberättande från Arnos sida så valde vi tillsammans ut hanvalp med "orange halsband" som den som skulle få flytta till andra sidan jordklotet. Så i november 2008 flög så "Fuji" till st. Petersburg i Ryssland (han mellanlandade i Frankfurt, Tyskland först dock) där han sedan vaccinerades och fick spendera en tid innan han kunde titertestas och efter det transporterades han via Finland till sitt nya hemland i Sverige :)

FUJIS STAMTAVLA

 

 

 

PARENTS GRAND PARENTS 3rd GENERATION 4th GENERATION

De Leeuwenjagt Kilimanjaro
HD/ED - free 0/0


Foldsworth Encore

Kulima Boojani Ch
Komkhulu's Nkozana
Siaram Jalla of Kulima
Foldsworth Sapphire Ch
Komkhulu's Nkozana
Ch
Rickmic Davinia

 
Karoskloof Sheba Emily of the Leeuwenjagt
 

Ch
Kulima Love that Red of Karoskloof
Ch
Globe's Roving Red Regent
Ch
Tatsfield Red Regent Charm of Kulima
Ch
Karos Nomsa of Karoskloof
Ch
Pronkbeg Matange
Camelia

Karoskloof Mack's Zandili
HD/ED - free 0/0

Thau Gawie of Nullgai

Pleasantview Sebiana Drossellied Drambuie of Pleasantview
Hagal Ilia of Pleasantview
Ahirah Nadab ZA CH
Umvutcha Lhazula
Isimangamanga Afryea
Of Roodedraai
Ch
Nomvuyo Zuru Thandi of Karoskloof
Ch
Rare Earth's Sunlight Sailor SC
Ch
Ivy League's Bungalow Bill
Ch
Windriver's Crimson Arrow CD SC
Nomvuyo Nozuko Ch
Globe's Roving Red Regent
Ch
Komkhulu Vega of Nomvuyo
 
 
 

© www.lejonhund.com